У 2015 р. ресторани-порушники атитютюнового законодавства сплатили 45,1 тис. грн штрафів

У Держспоживінспекції закликали споживачів були більш активними у захисті своїх прав і скаржитись, якщо їх обкурюють у закладах ресторанного господарства.

Юрій Сахнозавідувач сектору контролю за рекламною діяльністю та торгівлею на відстані Державної інспекції з питань захисту прав споживачівпід час круглого столу 1 березня у приміщенні Київського національного торговельно-економічного університету «Права споживачів в закладах ресторанного господарства: формування культури якості» надав останні дані щодо кількості здійснених перевірок і сплачених штрафів через порушення суб’єктами господарювання законодавства про заборону куріння.

Зокрема, за 2015 р. Держспоживінспекція перевірила 69 суб’єктів господарювання щодо дотримання ними антитютюнового законодавства, порушення були встановлені у 34,8% випадків.88,9% порушень – це розміщення попільничок або куріння у приміщеннях закладів ресторанного господарства. Держспоживінспекція оштрафувала порушників на 62 тис. грн, із них сплачено до Держбюджету 45,1 тис. грн.

Крім того, у 2015 р. територіальні органи Держспоживінспекції розглянули 38 скарг від споживачів стосовно виконання антитютюнового законодавства.

Ці показники є набагато нижчими, ніж у попередні роки, що пояснюється дією мораторію на перевірки бізнесу у першому півріччі 2015 р., скороченням персоналу та фінансування Держспоживінспекції. Для порівняння, у 2013 році було перевірено 2,6 тис. закладів на предмет дотримання антитютюнового законодавства, а в наслідок порушення до Держбюджуту сплатили 331,4 тис. грн.

Юрій Сахно наголосив на тому, щоб споживачі були більш активними у захисті своїх прав і скаржились у інспекцію, якщо їх обкурюють у закладах ресторанного господарства.

Державна система захисту прав споживачів потребує суттєвих змін. Для цього Наталія Притульська, перший проректор КНТЕУ, президент Всеукраїнської федерації споживачів «ПУЛЬС», закликала громадські організації та бізнес об’єднатися і напрацювати ефективні пропозиції вдосконалення контролю за дотриманням споживчих прав.

Серед учасників круглого столу були присутні й ресторатори, які впевнено заявили, що не курити в ресторані вже стало соціальною нормою, яка позитивно сприймається, як відвідувачами, так і персоналом. Тому вони засуджують випадки порушення цього законодавства, і вважають це виявом нечесної конкуренції на ринку.

Так, Олег Оникієнкоголова Київської асоціації офіціантів, власник мережі ОГОГО кафе, зауважив, що  серед працівників закладів здебільшого молодь, яка веде здоровий спосіб життя, тому важливо створити безпечні умови праці для цих людей. Тому заборона на куріння в ресторані повинна виконуватись всіма учасниками ринку без винятків.

Зараз в Україні 84% заклади ресторанного бізнесу повністю виконують антитютюнове законодавство. Більшість порушень пов’язана із курінням кальянів. Такі дані надав Андрій Скіпальськийкерівник Українського центру контролю над тютюном ГО «Життя», посилаючись на громадський моніторинг, проведений вкінці 2015 р.

Поділитися новиною: