В Україні продовжується антитютюнова рекламна кампанія «Відмовся від куріння сьогодні», мета якої – закликати українців кидати курити

Антиреклама демонструє наслідки куріння та має відлякувати людей від куріння. Слоган кампанії звучить так: «Куріння вбиває вас і ваших близьких. Відмовся від куріння сьогодні».

Ініціатором кампанії є Всесвітній фонд здоров’я легень. Адже 90% хворих на рак легень є курцями.

Рекламна кампанія проходить в усіх регіонах України. Вона включає сюжети на ТБ та радіо-ролики, зовнішню рекламу на вулицях, рекламу перед сеансами кіно в кінотеатрах, плакати в метро та іншому громадському транспорті, плакати в установах охорони здоров’я.

Підготовлені у Всесвітньому фонді здоров’я легень матеріали активно поширюються через центри здоров’я в Криму, Донецькій, Дніпропетровській, Вінницькій, Миколаївській та інших областях України.

В Києві ролики були передані для використання в якості соціальної реклами телекомпаніям ТРК «Київ» та КДТРК. 30 та 31 травня здійснено показів: по ТРК «Київ» – 18, КДТРК – 10, трансляцій по радіо «Голос Києва» – 4, радіо «Майдан» – 2.

З 1 липня в Києві розпочався другий етап кампанії, що включає в себе рекламу на зовнішніх носіях (30 сіті-лайтів), в метрополітені (1000 плакатів), а також рекламу на телеекранах всіх станцій метро.

Міжнародна практика показує, що найбільш ефективно діють сильні, реалістичні, часом жорсткі образи, що викликають сильні емоції і переживання, яскраво демонструють конкретну шкоду, яку куріння наносить здоров’ю. Матеріали для кампанії були розроблені в 2006 р в Нью-Йорку і успішно використані багатьма країнами світу. Ефективність використання цих матеріалів була також підтверджена результатами аналогічної кампанії в Росії в 2010 році.

В Україні кампанія Всесвітнього фонду здоров’я легень реалізується за підтримки: Міністерства охорони здоров’я України, Всесвітньої організації охорони здоров’я , Всесвітнього фонду здоров’я легень, Центру громадянського представництва «Життя» (http://www.center-life.org/), Агентства соціальної реклами.

Контактна особа:
Юлія Солоха,
Координатор медіа програм “Регіонального центру громадянського представництва “Життя”
yulia@center-life.org
Тел.: 278 67 27
Моб.: 097 675 91 38

 

Поділитися новиною: