Анонс акції та брифінгу: “Найкомфортніше курити дітям в Україні?”

2 жовтня о 10:15 під Верховною Радою України розпочнеться брифінг народних депутатів, представників коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну», молодіжних організацій та лікарської спільноти, де вони закличуть керівництво ВРУ поставити у порядок денний антитютюновий законопроект №4030а, щоб заборонити розміщувати сигарети у вітринах магазинів.

Учасники звернуть увагу на проблему того, що тютюнова індустрія використовує вітрини магазинів як рекламні майданчики для стимулювання продажу сигарет. Це сприяє доступності сигарет та спонукає дітей починати курити.

Під час акції продемонструють приклади продажу сигарет у державах, які захищають своїх громадян від тютюну, та пояснять, яких змін потребує українське законодавство.

Тема захисту дітей та молоді від тютюну є надзвичайно важливою, адже кожна десята дитина в Україні курить, а смертність, викликана хворобами куріння, серед усього населення в Україні становить понад 230 людей щодня.

Запрошені спікери:

  • Ганна Гопко, народний депутат України;
  • Ігор Луценко, народний депутат України;
  • Наталія Веселова, народний депутат України;
  • Юрій Мірошниченко, народний депутат України;
  • Отто Стойка, головний лікар Київського міського центру здоров’я;
  • Євген Кузик, координатор молодіжного крила Партії «БПП «СОЛІДАРНІСТЬ» у місті Києві;
  • Андрій Скіпальський, голова правління ГО «Життя»;
  • Лілія Олефір, виконавчий директор ГО «Життя»;
  • Костянтин Красовський, завідувач сектору контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України.

Довідково: законопроект №4030а «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо захисту громадського здоров’я від шкідливого впливу тютюнового диму)» зареєстровано 19 липня 2016 р. 12 квітня 2017 р. профільний Комітет з питань охорони здоров’я, одноголосно рекомендував законопроект №4030а від 19.07.2016 р. для прийняття Верховною Радою України у першому читанні. Міністерство охорони здоров’я України також підтримало законопроект №4030а листом №05.1-03/14390 від 25.05.2017 р.

Акція відбудеться за адресою м. Київ, вул. Грушевського, 5.

Для контактної інформації: +38(063) 261 74 05, (044) 234 93 20, oksana@center-life.org.

Поділитися новиною: