Анонс прес-конференції: “Чи повернеться дитина курцем зі школи – моніторинг реклами тютюну у Вінниці”

15 лютого 2019 р. о 10:30 у Вінницькому прес-клубі відбудеться прес-конференція, під час якої презентують результати моніторингу реклами тютюну біля шкіл «Маленькі цілі тютюнових гігантів». Моніторинг проходив за методологією школи громадського здоров’я університету Джонcа Гопкінса (США) у червні-липні 2018 р.,у Вінниціта інших 4-х обласних центрах України.

Результати моніторингу презентує ГО «Центр громадянського представництва «Життя» разом з представниками органів місцевого самоврядування та народними депутатами. Учасники обговорять заходи, які необхідно реалізувати для захисту дітей та молоді від маніпулятивної реклами тютюну, яка є у магазинах, супермаркетах і кіосках.

З 2012 року Україна заборонила рекламу тютюнових виробів на будь-яких носіях,окрім спеціалізованих сайтів. За останні роки тютюнова індустрія посилила використання інших маркетингових інструментів для залучення людей до куріння, попередити які покликані законопроекти №4030а та №2820.

Спікери:

  • Наталія Веселова,народний депутат України;
  • Остап Єднак, народний депутат України;
  • Дмитро Купира,фахівець ГО «Життя».

Адреса:м. Вінниця, вул. Соборна, 68, другий поверх, конференц-зал.

Для довідки: Big Tobacco Tiny Targets, або Маленькі цілі тютюнових гігантів – глобальне дослідження маркетингу тютюнових компаній, проводилося більш ніж в 24 країнах світу. Дослідження показало, що тютюнові компанії використовують схожі тактики у всьому світі для залучення дітей до куріння: масова реклама, просування дешевих і навіть безкоштовних тютюнових виробів, розміщення продукції в найбільш помітних місцях в точках продажу, продаж сигарет у вуличних кіосках поруч зі школами.

Попередня акредитація обов’язкова до 14 лютого 17:00 за посиланням: https://goo.gl/forms/ZbDb30mUEj1I2g4f1

Для контактної інформації: Дмитро Купира, представник ГО «Життя», тел. +3 8 095 465 75 46,e-mail:  dmytro.centerlife@gmail.com.

Поділитися новиною: