Анонс прес-конференції: «Як зупинити тютюновий наступ? Рекомендації експертів»

Україна не виконує взяті на себе міжнародні зобов’язання щодо протидії втручання тютюнової індустрії в політику охорони здоров’я. А це впливає на зростання кількості захворювань, викликаних курінням. Країна нехтує рамковою конвенцією ВООЗ з боротьби проти тютюну, яку вона ратифікувала ще у 2006 році. Як цьому запобігти та обмежити можливості впливу великих виробників тютюну на українське законодавство?

Українське представництво Transparency International разом із фахівцями розробило рекомендації для державних органів та міжнародних донорів, як обмежити вплив тютюнових корпорації на представників влади під час розгляду питань охорони здоров’я.

Рекомендації представлять 22 листопада об 11.00 в ІА «Інтерфакс-Україна» за адресою Рейтерська, 8/5а. Раніше, у червні ТІ Україна презентувала розслідування зв’язків тютюнових корпорацій із деякими парламентарями з «групи Насірова».

Спікери:

  • Костянтин Красовський, завідувач сектору контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров’я України,
  • Сергій Миткалик, зовнішній експерт проекту ТІ Україна з моніторингу конфлікту інтересів у тютюновій індустрії,
  • Андрій Скіпальський, голова правління ГО «Життя», експерт Українського центру контролю над тютюном.

Акредитація на місці за редакційними посвідченнями.

Контакт для медіа: Ірина Рибакова, менеджер з комунікацій Transparency International Україна

м.т. (093) 906-78-74,

e-mail: rybakova@ti-ukraine.org

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org
Поділитися новиною: