Мораторій на перевірки бізнесу продовжують. Споживачів позбавляють будь-яких прав

Мораторій на перевірки бізнесу уряд продовжить до кінця 2016 року. Споживачі залишаються безправними.Контроль над тютюном під загрозою.

Сьогодні, 25-го червня, відбулась зустріч Арсенія Яценюка та членів Уряду із представниками Американської торговельної палати та Європейської бізнес асоціації.

Під час свого виступу Міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що Уряд України підтримав пропозицію Мінекономрозвитку про продовження мораторію на перевірки бізнесу до кінця 2016 року і прийняв відповідне рішення.

«Наступні півроку міністерство буде працювати над тим, щоб врегулювати всі перевірки, які в нас проводяться, і знайти нові підходи до контролюючих органів. Сподіваюсь, що бізнес це оцінить», – зазначив Айварас Абромавичус.

Попіклувавшись про бізнес, уряд повністю нехтує правами споживачів, позбавивши їх будь-яких правових механізмів захисту споживчих прав. Адже навіть якщо особа придбає неякісний товар або послугу й напише відповідну скаргу, то контролюючі органи не можуть здійснити перевірку. Така абсурдна ситуація ставить під загрозу здоров’я й життя українців, й повністю розв’язує руки недобросовісним підприємцям.

Відповідно за час дії мораторію (з 13 серпня 2014 року) постерігається погіршення виконання Закону України № 2899-IV «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення». У деяких українських ресторанах, користуючись безкарністю, знову почали дозволяти курити й труїти тютюновим димом персонал і відвідувачів.

Поставити запитання представникам уряду не вдалось, оскільки сесія запитань-відповідей між урядовцями й представниками бізнес-асоціацій відбувалось за зачиненими дверима й без преси.

Поділитися новиною:
Теги новини: