АНОНС: Відновлення контролю за дотриманням заборони куріння у приміщеннях кафе, барів та ресторанів

27 квітня об 11:00 у пресзалі інформаційної агенції «Укрінформ» (м. Київ,  вул. Богдана      Хмельницького, 8/16) ГО «Центр громадянського представництва «Життя» проведе пресконференцію на тему: «Відновлення контролю за дотриманням заборони куріння у приміщеннях кафе, барів та ресторанів».

 

У квітні набув чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України, який відновлює повноваження Держпродспоживслужби щодо здійснення позапланових перевірок субʼєктів господарювання за скаргами споживачів про недотримання заборони куріння у приміщеннях кафе, барів та ресторанів. Мораторій на перевірки було запроваджено понад рік тому – у березні 2022.

 

За даними громадського моніторингу волонтерів всеукраїнської кампанії «Молодь вільна від куріння», проведеного протягом вересня-грудня 2022 року, абсолютна більшість субʼєктів господарювання дотримуються заборони куріння в приміщеннях, проте 20% закладів ресторанного господарства порушують заборону куріння у приміщеннях, як це передбачає українське законодавство.

 

Повідомити про порушення антитютюнового законодавства можна через сервіс моніторингу порушень антитютюнового законодавства розроблений Центром громадського здоровʼя МОЗ України.

 

Учасники пресконференції:

  • Ігор Кузін — заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар України (очікуємо підтвердження);
  • Дмитро Купира — виконавчий директор громадської організації Життя;
  • Андрій Скіпальський – національний координатор програм з неінфекційних захворювань Бюро ВООЗ в Україні;
  • Юрій Сахно — головний спеціаліст відділу контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства Держпродспоживслужби; 
  • Ірина Сорока — завідувач відділу профілактики неінфекційних захворювань ДУ «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України»  (онлайн)

 

Для контактної інформації: Дмитро Полонський, медіакоординатор ГО «Життя», 

063 344 12 69, dmytro.p@center-life.org

Поділитися новиною: