Анонс: “Яка ціна тютюнового лобі для держави?”

20-го вересня о 10:00 в інформаційному агентстві УНІАН експерти у сфері контролю над тютюном та протидії корупції представлять факти діяльності представників влади на користь тютюнових корпорацій та нададуть оцінку втратам Держбюджету від корпоративного лобізму.

Маніпуляції з розрахунками, співпраця з корпораціями, закритість переговорів, переголосування рішень та блокування законопроектів – ось неповний перелік дій, які реалізовують народні депутати та представники уряду на догоду тютюновим корпораціям.

Учасники назвуть прізвища народних депутатів,  діяльність яких свідчить про обстоювання інтересів корпорацій. Експерти вважають, що такі дії є неприпустимими, свідчать про конфлікт інтересів та порушують законодавство. Громадські організації оголосять звернення до Національного агентства з питань запобігання корупції щодо перевірки наявності конфлікту інтересів у цих справах.

Учасники прес-конференції:

  • Андрій Скіпальський, керівник Українського центру контролю над тютюном, ГО «Життя»;
  • Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International;
  • Костянтин Красовський, завідувач відділу контролю за тютюном інституту стратегічних досліджень МОЗ України;
  • Петро Король, юрист Центру демократії та верховенства права.

 Для контактів: Тотовицька Оксана, медіа-координатор Українського центру контролю над тютюном ГО «Життя», +38(063) 261 74 05, (044) 234 93 20, oksana@center-life.org.

Поділитися новиною: