Чому експерти з ЄС радять Україні ратифікувати Протокол про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами?

22-го січня з 11:30 до 12:20 в інформаційному агентстві «УНІАН» відбудеться прес-конференція, де експерти ЄС з контролю над тютюном та представники української громадськості наголосять на необхідності ратифікації Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами в Україні (надалі – Протокол).

Під час заходу учасники обговорять проблематику тютюнової контрабанди в ЄС та переваги приєднання України до Протоколу для посилення міжнародної координації для боротьби із цим явищем. Експерти також розкажуть, чому і ким блокується ратифікацій Протоколу в Україні.

Запрошені спікери:

  • Флоранс Бертелетті,  директор секретаріату Smoke Free Partnership (Брюссель, Бельгія);
  • Д-р Патрік Лухінді Мусавулі, представник Секретаріату Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну (Женева, Швейцарія);
  • Костянтин Красовський, завідувач сектора контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України, експерт РПР;
  • Андрій Скіпальський, керівник Українського центру контролю над тютюном ГО “Життя”, член Ради РПР.

Адреса: м. Київ, вул. Хрещатик, 4.

 Довідково: Протокол про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами – міжнародний інструмент боротьби з контрабандою тютюнових виробів. Цей документ є першим протоколом Рамкової конвенції ВООЗ із боротьби проти тютюну, яку Україна ратифікувала у 2006 році. Протокол прийнятий загальним консенсусом на Конференції Сторін РКБТ ВООЗ у 2012 році та набуде чинності через 90 днів після того, як його ратифікують перші 40 країн. Станом на листопад 2017 року Сторонами Протоколу вже стали 33 держави.

Приєднання до Протоколу разом з 40 країнами надає Україні можливість бути учасником першої зустрічі Сторін Протоколу у листопаді 2018 року в м. Женеві для обговорення шляхів імплементації та визначення фінансових ресурсів реалізації Протоколу.

Для контактної інформації: Оксана Тотовицька, медіа-координатор ГО «Життя», +38(063) 261 74 05, (044) 234 93 20, oksana@center-life.org

Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект “Посилення коаліції РПР”) в рамках виконання проекту “Ратифікація Протоколу про ліквідацію незаконної торгівлі тютюновими виробами”, який впроваджується ГО “Життя”.

Поділитися новиною: