Економісти, експерти та громадськість розкритикували чинну акцизну політику та звернулись до влади із закликом до суттєвого підвищення “тютюнових” акцизів

18 листопада 2013 року в агенції УКРІНФОРМ відбулась прес-конференція, присвячена гострим проблемам сучасної системи оподаткування тютюнових виробів в Україні. Громадськість та експерти зазначили, що головною причиною зростання роздрібних цін на сигарети всіх видів стало підвищення безподаткової ціни на сигарети, яке відбувалося виключно з ініціативи виробників і мало на меті максимізацію та збільшення маржі прибутку від кожної пачки в умовах скорочення споживання тютюнових виробів населенням.

Протягом останніх 12 місяців зростання роздрібної ціни на сигарети, зумовлене державним регулюванням ставки акцизу, відбулося тільки на початку 2013 року, коли з 1 січня 2013 року було підвищено ставку специфічного акцизу та зменшено ставку адвалерного акцизу (відповідно до ЗУ № 5503), а вартість акцизної марки з 1 вересня зросла на 0,09 грн. на пачку сигарет. При цьому, зміна ставок акцизу на початку року вплинула на зростання роздрібних цін тільки на дешеві сигарети, тоді як сигарети преміум сегменту мали б здешевіти: відповідно до ЗУ № 5503 було зменшено адвалерну ставку акцизу з 25% до 12%. Однак, здешевлення дорогих брендів не відбулося.

Наприклад, ціна на пачку сигарет марки «Winston» з липня 2012 року по листопад 2013 року зросла з 10,50 грн. до 13,50 грн. При цьому зростання суми акцизного збору і вартості акцизної марки склало лише 0,41 грн., і зумовило лише 14% зростання роздрібної ціни. Але безподаткова частка ціни була підвищена на 2,22 гривні за пачку, завдяки чому сума ПДВ зросла на 0,37 копійок. Ціна дешевих сигарет типу «Прима срібна» зросла за цей час з 7 до 9 гривень за пачку, і зростання акцизу і вартості марки зумовило менше половини цього росту. На сигарети «Parliament» ціна зросла з 16 до 19 гривень за пачку, а сума акцизу навіть зменшилася.

При цьому тютюнові транснаціональні компанії неодноразово повідомляли, що в Україні протягом 2013 року нібито значно зріс продаж контрабандних сигарет. Причиною такого зростання вони вважають суттєве акцизне навантаження на тютюнові вироби, а, відповідно, удорожчання сигарет в Україні у порівнянні із сусідніми країнам, звідки до нас завозять дешевші сигарети. Таким чином, виробники успішно переконували народних депутатів у неможливості та ризикованості підвищення акцизів, залякували уряд контрабандою та одночасно продовжували підвищувати ціни та нарощувати прибутки.

«Такі маніпуляції з боку тютюнових корпорацій ще раз доводять, що політика оподаткування тютюнових виробів має проводитися без участі цих корпорацій і визначатися, по-перше, інтересами охорони здоров’я, які полягають у скороченні споживання сигарет, а, по-друге, інтересами наповнення державного бюджету. Обидва інтереси вимагають суттєвого підвищення ставок акцизу на тютюнові вироби в 2014 році», – зазначив Андрій  Скіпальський, експерт Альянсу виконання Рамкової конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну, ГО «Життя».

Натомість, існуючі законодавчі ініціативи щодо підвищення акцизів пропонують незначне підвищення в межах 11%, що не забезпечить реального зростання ціни на сигарети та доходів в бюджет у 2014 році.

Попри загальну позитивну динаміку з надходженнями до бюджету від акцизів на тютюнові вироби, потрібно пам’ятати наступне: на початку року Міністерство доходів і зборів України зібрало мільярди гривень авансовим платежем. Отож, у кінці року ці кошти сплачені не будуть. На фоні зменшення рівня споживання сигарет уряд вже недоотримав за останній квартал близько 1 мільярда гривень у бюджет у порівнянні із аналогічними місяцями минулого року.

І хоча будь-яке зростання реальних цін на сигарети є позитивом та веде до скорочення споживання тютюнових виробів, громадськість закликає уряд, депутатів керуватися національними інтересами та правдивими розрахунками при розгляді ставок акцизів на 2014 рік. «Політика оподаткування тютюнових виробів зараз пригальмована. Якщо ставки акцизу залишаться незмінними, доходи бюджету від тютюнових акцизів не зростатимуть  взагалі. До порівняння: державний бюджет 2012 р. отримав 16,6 млрд. гривень від тютюнових акцизів, тобто на 8% більше, ніж у 2011 р. У попередні роки темпи зростання доходів бюджету від тютюнових акцизів були набагато більшими: 2011 р. – 17%, 2010 р. – 44%, 2009 р. – 253%.», – каже Ганна Гопко, координатор Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», експерт з адвокації ГО «Життя». 

Таким чином, демонструється неефективність чинної акцизної політики навіть у короткостроковій перспективі – вже до кінця року влада матиме «недобір» по акцизам на тютюн, вперше за останні 5 років. Якщо тільки влада не включить знову адмінресурс та змусить сплатити податки авансом.

«У ситуації з величезною дірою в Державному бюджеті на 2014 рік, єдиним правильним рішенням з точки зору державних фінансів та громадського здоров’я є суттєве підвищення акцизів на тютюнові вироби. Для порівняння: наступного року акцизи на сигарети в Росії піднімуть приблизно на 42%, в Молдові –  на 50%, в Білорусії – на 25%. Отже, у разі підвищення тютюнових акцизів хоча б до рівня, середнього по регіону, Україна зможе розраховувати в 2014 році на додаткові 6 – 7 млрд. гривень  – навіть якщо буде продовжуватись тенденція зменшення споживання тютюнових виробів. Для цього потрібно тільки одне – вольове державницьке рішення, яке зможе перемогти тютюновий лобізм», – зауважив Андрій Новак, кандидат економічних наук, автор книги «Як підняти українську економіку», Голова Комітету економістів України.

Якщо зараз середній акциз на пачку сигарет з фільтром складає приблизно 4,50 гривень, то після збільшення його, наприклад на 30%, він зросте до 6 гривень, або на 1,50 гривні на пачку. Саме на таку величину в середньому підвищили безподаткову ціну своїх сигарет тютюнові корпорації. Такий підхід надасть додатково до 4 мільярдів гривень у Державний бюджет протягом 2014 року та закріпить тенденцію зменшення поширеності куріння в Україні.

Поділитися новиною: