АНОНС – Громадськість та економісти вимагають термінового підвищення акцизів на смертельну продукцію!

18 листопада 2013 року відбудеться прес-конференція на тему: «Гроші під ногами: тютюнові корпорації «задерли» ціни на сигарети без підвищення тютюнових акцизів». Економісти, експерти та громадськість нададуть оцінку акцизній політиці, що проводиться протягом 2013 року, з точки зору наповнення Державного бюджету та громадського здоров’я.

Базуючись на даних щодо надходжень до бюджету та скорочення споживання тютюну в Україні, учасники вимагатимуть від влади ініціювати суттєве підвищення акцизів на тютюнові вироби у 2014 році. Експерти також звернуть увагу на лицемірну практику  транснаціональних корпорацій залякувати уряд збільшенням контрабанди, яка нібито викликана високими цінами на сигарети в Україні, та в той же час різко піднімати ціни на свою продукцію з метою максимізації прибутків.

Зараз уряд і депутати пропонують дуже низькі ставки акцизів на 2014 рік, які не зможуть ні бюджет наповнити, ні сприяти закріпленню тенденції зі зниження рівня поширеності куріння. Фактично, держава втрачає гроші та допомагає збагачуватися тютюновим корпораціям.

Прес-конференція відбудеться у понеділок,  18 листопада, о 13:00 в інформаційному  агентстві УКРІНФОРМ за адресою: вул. Б. Хмельницького, 8/16.

У прес-конференції візьмуть участь:

  • Андрій Новак, кандидат економічних наук, автор книги «Як підняти українську економіку», Голова Комітету економістів України;
  • Костянтин Красовський, керівник відділу контролю за тютюном Інституту стратегічних досліджень МОЗ України;
  • Андрій Скіпальський, Центр громадянського представництва «Життя», експерт Альянсу з виконання Рамкової Конвенції ВООЗ;
  • Ганна Гопко, координатор Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», Центр громадянського представництва «Життя».

Контактна особа:

Голуб Марія

координатор медіа програм

Центру громадянського представництва «Життя»

050-902-09-38, (044) 279 68 83, 

smokefreeukraine@center-life.org

Поділитися новиною: